Een aantal boten van Nederlands Team heeft in Krynica Morska meegedaan aan het Open Pools Kampioenschap. Een bijzondere ervaring om tussen 113 Cadetten in één wedstrijdveld te varen. Het was dan ook een hele operatie om 113 Cadetten op tijd op de startlijn te krijgen.

Op 5, 6 en 7 juli is de tweede ZeelandRegatta op het Veersemeer in Zeeland. Een groots evenement waar we als Cadetklasse een hele fijne ervaring hadden in 2018. We gaan natuurlijk weer voor een top zeilweekend in Veere

Van 20 tot 22 april werd de Easter Regatta gezeild op de Kager Plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Op de wereldkampioenschappen Cadetzeilen 2019 in Krynica Morska, Polen zijn de Argentijnen Julian Finsterbusch en Franco Barone wereldkampioen geworden. Slechts vier punten verschil voor op de nummers twee, Thibaud Dirix en Thomas Winand uit België. Derden zijn geworden, Paweł Kajeta enTymoteusz Roszkowski uit Polen. Tot op de laatste dag spannend!

Het Wereldkampioenschap Cadetzeilen 2017, Bruinisse, Zeeland, zit er weer op.
Het NED cadet team was goed vertegenwoordigd tijdens het wereldkampioenschap cadetzeilen in 2017, Bruinisse.

De opstapdag bij de Koenen in Amsterdam was, ondanks het weer, een geslaagde dag. Veel opstappers zijn komen kijken en hebben hun eerste uitleg gehad over de Cadet en wedstrijdzeilen.

De tweede editie van de ZeelandRegatta in Veere was wederom een fantastisch georganiseerd zeilfestijn. Tijdens de zeil-clinic door Volvo Ocean Race zeiler en oud-Cadetzeiler, Gerd-Jan Poortman, heeft onze Cadet-jeugd hun kennis kunnen verbeteren en hun kunde vergroten.

Anderhalve week voordat de Dutch Youth Regatta van start gaat hebben een 14-tal Cadetten het wedstrijdwater al geproefd. Deze United 4 in Workum hebben de zeilers weer op groot open water laten zien wat ze kunnen. 
De zaterdag bracht gelukkig meer wind dan de voorspelde "niks". Het was wat draaien en wachten, maar toch drie wedstrijden gevaren. Zondag, bij nog wat meer wind. de tweede reeks van drie wedstrijden. Gelukkig maar, want de verwachtingen waren er niet naar.

Op de algemene ledenvergadering in februari, is Edo de Lange voorgedragen als nieuwe voorzitter van de DCCA. Gidy Marijnen heeft zijn voorzittershamer overgedragen met volledige goedkeuring van de leden.

Er werd bijzonder naar uitgekeken. Na de DYR steeg de spanning. Maar nu is de ranking voor het Wereldkampioenschap Cadetzeilen 2019 in Krynica Morska, Polen bekend.

Wind van 18 knopen met uitschieters tot wel meer dan 35 maakte de eerste dag een chaotische dag voor zeilers maar ook voor de rescues. Al vóór de eerste en, later bleek, enige wedstrijd van de zaterdag konden de rescues aan de slag. Na de afgelopen anderhalf jaar gevaren te hebben met mild weer, ontbrak het bij velen aan de ervaring met met zoveel wind.

Op 3 februari trapten we weer af. De Algemene Ledenvergadering als eerste activiteit van de klasse in 2019. Gewoontegetrouw worden de laatste prijzen van het voorbije jaar uitgereikt.