Er werd bijzonder naar uitgekeken. Na de DYR steeg de spanning. Maar nu is de ranking voor het Wereldkampioenschap Cadetzeilen 2019 in Krynica Morska, Polen bekend.

Van 20 tot 22 april werd de Easter Regatta gezeild op de Kager Plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Zaterdag en zondag 13 en 14 oktober, bij tropische temperaturen zijn er met 7 Cadetten in Giesbeek de stamppotwedstrijden gezeild. Het water in de plas was extreem laag. Launchen moest vanaf het strand. De wind was nogal wispelturig. Soms viel die weg bij een boeironding wat achterliggende boten de kans gaf weer bij te komen en zelfs met gemak de anderen weer in te halen.

Op 5, 6 en 7 juli is de tweede ZeelandRegatta op het Veersemeer in Zeeland. Een groots evenement waar we als Cadetklasse een hele fijne ervaring hadden in 2018. We gaan natuurlijk weer voor een top zeilweekend in Veere

De opstapdag bij de Koenen in Amsterdam was, ondanks het weer, een geslaagde dag. Veel opstappers zijn komen kijken en hebben hun eerste uitleg gehad over de Cadet en wedstrijdzeilen.

Op zaterdag 6 oktober zijn zeilinstructeurs van WSV Giesbeek en Cadet wedstrijdzeilers aanwezig tijdens de INNOVATE experience 2018 op het terrein van Industriepark Kleefse Waard.
Ze nemen enkele zeilboten waaronder een Cadet mee zodat kinderen zelf kunnen zeilen. Als Cadet Klasse zijn wij aanwezig om te vertellen over wedstrijdzeilen in de Cadet.

Anderhalve week voordat de Dutch Youth Regatta van start gaat hebben een 14-tal Cadetten het wedstrijdwater al geproefd. Deze United 4 in Workum hebben de zeilers weer op groot open water laten zien wat ze kunnen. 
De zaterdag bracht gelukkig meer wind dan de voorspelde "niks". Het was wat draaien en wachten, maar toch drie wedstrijden gevaren. Zondag, bij nog wat meer wind. de tweede reeks van drie wedstrijden. Gelukkig maar, want de verwachtingen waren er niet naar.

Op de algemene ledenvergadering in februari, is Edo de Lange voorgedragen als nieuwe voorzitter van de DCCA. Gidy Marijnen heeft zijn voorzittershamer overgedragen met volledige goedkeuring van de leden.

De laatste United 4 van 2018 in Workum was een hele mooie. Meer wind en zon dan voorspeld. 14 Cadetten in de de wedstrijd. De maximale 8 wedstrijden zijn gevaren. Goed om te zien dat de minder ervaren stuurmannen en -vrouwen zich regelmatig voor in het wedstrijdveld meldden. Nog niet altijd in de uitslagen zichtbaar, maar de beweging voorwaarts is te zien. Nieuwe toppers in de maak!

Wind van 18 knopen met uitschieters tot wel meer dan 35 maakte de eerste dag een chaotische dag voor zeilers maar ook voor de rescues. Al vóór de eerste en, later bleek, enige wedstrijd van de zaterdag konden de rescues aan de slag. Na de afgelopen anderhalf jaar gevaren te hebben met mild weer, ontbrak het bij velen aan de ervaring met met zoveel wind.

Op 3 februari trapten we weer af. De Algemene Ledenvergadering als eerste activiteit van de klasse in 2019. Gewoontegetrouw worden de laatste prijzen van het voorbije jaar uitgereikt.

Het 52e Wereldkampioenschap Cadetzeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen. Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.