Van 20 tot 22 april werd de Easter Regatta gezeild op de Kaagse plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Zaterdag en zondag 13 en 14 oktober, bij tropische temperaturen zijn er met 7 Cadetten in Giesbeek de stamppotwedstrijden gezeild. Het water in de plas was extreem laag. Launchen moest vanaf het strand. De wind was nogal wispelturig. Soms viel die weg bij een boeironding wat achterliggende boten de kans gaf weer bij te komen en zelfs met gemak de anderen weer in te halen.

Wij stellen graag onze trouwe en nieuwe sponsoren aan u voor. Heeft u ook belangstelling om het Dutch Cadet Sailing Team te sponsoren? Laat het ons weten. U kunt ze op vele manieren ondersteunen zowel financieel als met diensten en materieel.

De opstapdag bij de Koenen in Amsterdam was, ondanks het weer, een geslaagde dag. Veel opstappers zijn komen kijken en hebben hun eerste uitleg gehad over de Cadet en wedstrijdzeilen.

Op zaterdag 6 oktober zijn zeilinstructeurs van WSV Giesbeek en Cadet wedstrijdzeilers aanwezig tijdens de INNOVATE experience 2018 op het terrein van Industriepark Kleefse Waard.
Ze nemen enkele zeilboten waaronder een Cadet mee zodat kinderen zelf kunnen zeilen. Als Cadet Klasse zijn wij aanwezig om te vertellen over wedstrijdzeilen in de Cadet.

Op 6, 7, en 8 juli is de eerste ZeelandRegatta op het Veersemeer in Zeeland. Een groots evenement waar we als Cadetklasse door de organisatie zelf zijn uitgenodigd. We zijn in Zeeland echt wel opgevallen met het WK in 2017! Wij zijn Zeeland niet vergeten en de provincie Zeeland ons dus ook niet.

Op de algemene ledenvergadering in februari, is Edo de Lange voorgedragen als nieuwe voorzitter van de DCCA. Gidy Marijnen heeft zijn voorzittershamer overgedragen met volledige goedkeuring van de leden.

De laatste United 4 van 2018 in Workum was een hele mooie. Meer wind en zon dan voorspeld. 14 Cadetten in de de wedstrijd. De maximale 8 wedstrijden zijn gevaren. Goed om te zien dat de minder ervaren stuurmannen en -vrouwen zich regelmatig voor in het wedstrijdveld meldden. Nog niet altijd in de uitslagen zichtbaar, maar de beweging voorwaarts is te zien. Nieuwe toppers in de maak!

Doordat de Belgische teams en masse meededen met de United 4, was de Cadet één van de best vertegenwoordigde klassen tijdens deze internationale zeilwedstrijd voor de jeugd.

Op 3 februari trapten we weer af. De Algemene Ledenvergadering als eerste activiteit van de klasse in 2019. Gewoontegetrouw worden de laatste prijzen van het voorbije jaar uitgereikt.

Het 52e Wereldkampioenschap Cadetzeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen. Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.

Een selectie van Nederlandse Cadetten heeft internationale ervaring opgedaan tijdens de Engelse selectie wedstrijden in Pevensey Bay.