Zoals iedereen duidelijk is, is Covid-19, Corona, de grote dwarsligger bij een hoop activiteiten en evenementen in Nederland en de landen om ons heen. Wat voor gevolgen heeft dat? 

De Nederlandse overheid heeft evenement in wat voor aard dan ook verboden tot 1 juni.

De Jack Holt Memorial Trophy is terecht. Na 2013 is de beker verloren geraakt. Op een zolder terechtgekomen. Daarna bijna in de vergetelheid geraakt op de Kaag. In 2018 kregen wij er lucht van waar hij was. En nu, in 2019, hebben we het weer in handen.

Zaterdag en zondag 12 en 13 oktober zijn 7 wedstrijden gevaren in Giesbeek. De jaarlijkse Stamppotwedstrijden waren goed gevuld. 10 Cadetten deze keer. De eerste plaats werd na 7 wedstrijden opgeeist door Mart Kegel en Xiao Yan Giskes.

De Easter van 11 tot en met 13 april gaat niet door. 

Het bestuur van de Kaag heeft in overleg met de zeilcommissie besloten dat het Paasevenement voor de Cadetklasse en Ynglingklasse in verband met de Corona Crisis niet plaats kan vinden. Nader bericht volgt.

Op 27 oktober organiseert WV Het Bovenwater herfstkampioenschappen voor Laser en Cadet. Het is voor de eerste keer dat we deze wedstrijden organiseren en we hopen op een goede opkomst. Voor alle deelnemende Cadet team zijn er leuke prijzen en goody bags ter beschikking gesteld door sponsoren.

Pol en Bloeme Klein hebben het overall klassement van de United 4's gewonnen. De laatste U4 in Medemblik maakten ze nog spannend door wat euvels, pech in de laatste races.

Zoals iedereen duidelijk is, is Covid-19, Corona, de grote dwarsligger bij een hoop activiteiten en evenementen in Nederland en de landen om ons heen. Wat voor gevolgen heeft dat?

We gaan er voor. Deze zomer gaan we naar Polen. Krynica Morska in het noorden van Polen aan de Oostzeekust, op een steenworp van de Russische grens, is de gastvrije haven voor het wereldkampioenschap Cadetzeilen 2019!

De belangstelling is duidelijk aanwezig. Afgelopen 1 September is de najaarsserie "Leren wedstrijdzeilen in een Cadet" van start gegaan. En het aantal kinderen, en dus Cadetten, groeit!

Denk je erover om op de Koenen te gaan wedstrijdzeilen? Lees dan vooral verder.

Hou het in de gaten. Het komt er weer aan! Maak je Cadet in orde, Stuur, waarschuw je bemanning! Bemanning zeg het tegen je stuur. Het is bijna zover! De Easter! 11 t/m 13 april 2020.

Zaterdag 2 november wordt voor het eerst sinds tijden om de Jack Holt Memorial Trophy gestreden. De Cadet en de Solo zijn beiden ontworpen door de beroemde Jack Holt. Ooit in een verleden is er eerder om gevaren. De trofee is teruggevonden. En er is meer. Annette Duetz, Olympisch 49FX-er komt langs!

Negen enthousiaste Cadetteams deden mee. Zes Nederlandse teams en drie teams uit België. Pol en Bloeme zijn dit weekend eerste geworden.
Zij hebben, los van deze winst in Workum, goede zaken gedaan voor het overal klassement van de United 4 in 2019.