Hou het in de gaten. Het komt er weer aan! Maak je Cadet in orde, Stuur, waarschuw je bemanning! Bemanning zeg het tegen je stuur. Het is bijna zover! De Easter! 8 tot en met 10 april 2023.

DYR '22 Laurens Morel

Twee zeildagen ging het de heren in de NED9227 prima af. Podium binnen handbereik. En toen ging het mis. Scheur in de fok en een gebroken en uitgescheurde zeillat in het grootzeil. Met schade gingen de mannen de laatste zeildag in.
Met minder materiaal nog drie races varen. Ellende als ook nog andere onderdelen sneuvelen. Opgeven was echter geen optie.

Vergeet niet in te schrijven voor de United4's en de Dutch Youth Regatta! Dit zijn de wedstrijden waar we voor trainen. Hier kan je je krachten meten met de top of ervaring op doen op groot water. 
De U4's en de DYR zijn niet alleen top regatta's maar zijn ook leuk en erg gezellig. Hier ontmoeten we Cadetzeilers uit België, Duitsland en dit jaar ook Tjechië. Hopelijk zien we er nog meer!

Schrijf je in! 

We gaan op reis en we nemen mee: Cadetten!
We gaan er eindelijk weer op uit. Dit jaar gaan we met 5 teams naar Torquay in Devon Engeland. We hebben er enorm veel zin in.
Het Europees Kampioenschap is van 29 juli tot en met 5 augustus.

De DYR was pittig. Zeer veel wind en hoge golven. Meer dan 20 knopen wind met uitschieters tot boven de 30 en golven tot wel anderhalve meter hoog. Zeer zware wedstrijden. Zeker voor de zeilers die dit nog nooit hadden meegemaakt.

Windsnelheden tot soms boven de 27 knopen, metershoge golven, zout water en blaren op de handen. De Royal Springcup 2022 was een evenement met omstandigheden die erom vroegen.
In de woorden van Luuk Boekhorst, bemanning op de NED 9227; "Dit is heel gaaf!"

  1. BEL 8997 Oliver Brands en Hannelore Cammaer
  2. BEL 9575 Miguel Toro en Juul Schaffrath
  3. NED 9227 Wouter Groeneweg en Luuk Boekhorst

De Dutch Cadet Class Association kan rekenen op een aantal sponsoren welke op diverse manieren de Cadetklasse ondersteunen.

De afgelopen jaren konden wij rekenen op financiële steun van FIMM, DB audiovisuele dienstverlening en Juist Huuskes. Wij bedanken deze sponsoren voor hun bijdrage aan de Klasse. Hun bijdrage heeft het mogelijk gemaakt om de zeilers van klasse jassen te voorzien.

Een bijzonder weekend. Tot op de laatste wedstrijd zat de spanning erin. De wind maakte het de zeilers best ingewikkeld de juiste strategie te kiezen. Het gevolg; zeer spannende uitslagen per wedstrijd. De verschillen waren maar minimaal en het werd tot de laatste wedstrijd heel spannend. Nummers één en twee, zaten het elkaar behoorlijk moeilijk te maken. Om de derde plek werd gestreden door wel vier boten.

Het internationaal Paasevenement - Easter Regatta is voorbij. Voor alle zeilers, ouders, broertjes en zusjes was het een onvergetelijk evenenement.
Zeilers uit België en Nederland hebben gestreden om de Kaagtroffee, "De Kaagsociëteit".

  1. Oliver Brands, Hannelore Cammaer
  2. Tijmen Baars, Quinten Van Dommelen
  3. Wouter Groeneweg, Luuk Boekhorst

Bram van Goinga werd samen met Gijs Jansen 4e en veroverde daarmee de "Woods" voor beste stuurman onder de 15 jaar.

Zondag 26 juni wordt de eerste Cadet Cup 020 gehouden bij WV De Koenen in Amsterdam. Kinderen en ouders die willen zeilen zijn van harte welkom. De jeugd vaart de wedstrijden in de Cadet. Volwassen varen in de Solo.

Programma:
09:00 - Hek van de haven open,
10:00 - Opening in het clubhuis,
10:45 - Start op De Nieuwe Meer (startschip)
Rond 14uur verwachte eindtijd  

In het weekend van 30 april en 1 mei werd de eerste United4 van 2022 gezeild. Met een windloze zondag in het vooruitzicht werden er op de zaterdag niet 3 maar 4 races gevaren. Een lange dag. Maar met mooie races.

Maak kennis met onze fantastische sponsors voor ons Cadet programma op het Internationaal Paasevenement. Voor winnaars zijn er leuke extra's. Vergeet het niet! Koop je lootjes voor de fantastische jaarlijkse Magic Marine Tombola.