Het tweede weekend van de U4 was op 6 en 7 mei in Workum. Op de eerste dag was er nauwelijks wind en volgende na uitstel uiteindelijk ook afstel. Jammer voor de zeilers en ook goed voor de teambuilding op de wal met o.a. het doen van spelletjes. 
Op zondag werd er extra vroeg gelaunched om vijf races te kunnen varen. Veel dank aan United 4 Sailing voor de organisatie.

Drie dagen lang is er gestreden tijdens de eerste Cadet wedstrijd van het seizoen. Het was weer een zeer geslaagde Easter Regatta 2023 met uitdagende draaiwinden, windvlagen en windstiltes. Loic en Hanna uit België pakken na acht races de eerste grote prijs van het jaar!

We gaan op reis en we nemen mee: Cadetten!
We gaan er eindelijk weer op uit. Dit jaar gaan we met 5 teams naar Torquay in Devon Engeland. We hebben er enorm veel zin in.
Het Europees Kampioenschap is van 29 juli tot en met 5 augustus.

De Dutch Youth Regatta (18-21 mei) in Workum zit er weer op. Wat een prachtige en uitdagende weersomstandigheden tijdens deze Vierdaagse Internationale regatta. Het was extra spannend omdat veel zeilers heel wisselend presteerden per race.

Op 22 en 23 april was de start van de serie van vier zeilwedstrijden in de U4 bij het Regatta Center Medemblik. De eerste dag begon met uitstel i.v.m. te weinig wind, jammer natuurlijk. En ook op het water kwam er langdurig uitstel. Er werd toch nog 1 race gevaren. Zondag was een prachtige zeildag met mooie wind en 4 races. Een mooie start van de United 4 Sailing.

De Dutch Cadet Class Association kan rekenen op een aantal sponsoren welke op diverse manieren de Cadetklasse ondersteunen.

De afgelopen jaren konden wij rekenen op financiële steun van FIMM, DB audiovisuele dienstverlening en Juist Huuskes. Wij bedanken deze sponsoren voor hun bijdrage aan de Klasse. Hun bijdrage heeft het mogelijk gemaakt om de zeilers van klasse jassen te voorzien.

De Copper Cup is een van de nieuwe wedstrijden in België. Een prima voorbereiding voor het WK dit jaar in Nieuwpoort. Veel stroming, dan weinig wind, dan veel wind en veel golven. De zeilers hebben genoten en mooie resultaten neergezet.

Het waren uitdagende weersomstandigheden op 15 en 16 april in Scharendijke in Zeeland. Golven en een stevige wind betekende veel kracht, groot uithoudingsvermogen en hard werken. Veel complimenten voor iedereen die heeft meegedaan. Ook voor de startende stuurmannen.

Het podium was uiteindelijke voor de Belgen:

  1. Loïc Schoonooghe en Hanna Kerre
  2. Elias Kerre en Finn Ysewyn
  3. Emilie Winand en Tomas Winand

Zondag 26 juni wordt de eerste Cadet Cup 020 gehouden bij WV De Koenen in Amsterdam. Kinderen en ouders die willen zeilen zijn van harte welkom. De jeugd vaart de wedstrijden in de Cadet. Volwassen varen in de Solo.

Programma:
09:00 - Hek van de haven open,
10:00 - Opening in het clubhuis,
10:45 - Start op De Nieuwe Meer (startschip)
Rond 14uur verwachte eindtijd  

Op de eerste dag van de Easter Regatta 2023 ontmoetten oud Cadet zeilers van o.a. het eerste uur en ouders van voormalig Cadet zeilers elkaar tijdens de jaarlijkse Reünie op KWV De Kaag. Tijdens een prachtige middag zon was het heerlijk genieten op het terras. 

Fantastisch! Wat een knappe en indrukwekkende prestatie! Wij zijn super trots op onze sponsor Frans Budel van Bumé. Proficiat Frans en Ysbrand van Team Sec Hayai
Wij hebben iedere etappe van Globe40 vol bewondering gevolgd.

DYR '22 Laurens Morel

Twee zeildagen ging het de heren in de NED9227 prima af. Podium binnen handbereik. En toen ging het mis. Scheur in de fok en een gebroken en uitgescheurde zeillat in het grootzeil. Met schade gingen de mannen de laatste zeildag in.
Met minder materiaal nog drie races varen. Ellende als ook nog andere onderdelen sneuvelen. Opgeven was echter geen optie.