Het 52e Wereldkampioenschap Cadetzeilen in Bodstedt, Duitsland, is achter de rug. De Argentijnen Teo Zecchin en Ana Zecchin zijn de nieuwe wereldkampioenen. Een prachtige prestatie na de tweede plek vorig jaar in Bruinisse, Nederland.

Na de eerste drie dagen was het tijdens de traditionele lay-day een spannende tussenstand met onze nederburen Thibaud Dirix en Helena Schoonooghe (Belgie) op de tweede plaats. De laatste twee dagen gooiden het weer echter het gehele klassement om. Door de lichte wind werd er uiteindelijk nog maar een race gezeild op vrijdag.
De Nederlanders Lies de Rouw en Bram van Goinga zijn als eerste Nederlands team geëindigd op de 17e plaats en hebben de Olifantenbeker (wisseltrofee beste Nederlander op het WK) welverdiend met deze prestatie. Tweede Nederlands team is Pol Klein met Bloeme Klein op de 22e plaats, derde team is Tobias Teunissen met Tjalf Sint op de 32e plaats. In totaal hebben er zeven Nederlandse teams in de Worlds (goldfleet) gezeild.
De vijf Nederlandse teams in de Promotionals (silver fleet) klasse hebben het ook erg goed gedaan met Merel Groeneweg en Runa Sint als eerste Nederlanders op de 22e plaats. Zij ontvangen dan ook de wisselbokaal als beste Nederlands team in de promotionals. Als tweede Nederlands team zijn geëindigd Benthe Marijnen met Sanderijn Lindner op de 29e plaats en Sjuul Huuskes met Sara van Goinga op de 30e plaats.
Het zeilseizoen is echter nog niet ten einde en de Nederlandse cadetklasse zal nog op diverse wedstrijden te zien zijn. Wil je het Nederlands team in actie zien? Blijf dan op de hoogte via de site of facebook.