Een selectie van Nederlandse Cadetten heeft internationale ervaring opgedaan tijdens de Engelse selectie wedstrijden in Pevensey Bay.

En een ervaring was het zeker. Het tij in het kanaal brengt een nogal bijzondere manier van launchen met zich mee. Launchen is hier bijna letterlijk te vertalen. Met zes man per cadet, worden boot en bemanning letterlijk in zee gelanceerd. De stuurmannen en vrouwen worden er achteraan geworpen lijkt het. Een hele belevenis.

De wedstrijden van dag één waren pittig te noemen. De wind van dag twee kwam laat, maar was prima om in te varen. Het leek eerst windstil te blijven en aangezien dit voor de Engelse Cadetten dit de laatste serie wedstrijden voor hun kwalificatie voor Bodstedt was, was het varen van één enkele wedstrijd meer of minder al van invloed. De kwaliteit van de Engelse Cadetzeilers is hoog. De verschillen zijn minimaal. Dat maakte het voor onze gastheren en -vrouwen extra spannend. Voor onze zeilers een ervaring. Andere taal, ander water en een zeer hoog nivo.

Wij van het continent zijn door de Engelse Cadet Klasse en de Pevensey Bay Sailing Club bijzonder vriendelijk ontvangen. We hebben genoten van een zeer prettig verblijf op het kampeerveldje van de club. En ongelooflijk maar waar, zelfs heel goed gegeten. "Dorota's Delicious Food" runt op de PBSC sinds vorig jaar de galley en het eten was werkelijk prima. 
Misschien is het omdat Dorota een Poolse is. 

Zie voor de uitslag: Pevensey Bay 2018