Van 20 tot 22 april werd de Easter Regatta gezeild op de Kager Plassen bij Leiden. In een groot wedstrijdveld met 29 boten werd deze zeilwedstrijd gewonnen door het Belgische team Thibaud Dirix en Thomas Winand. De Nederlandse teams Pol en Bloeme Klein werden tweede, Tobias Teunissen en Ties de Ruiter derde.

Met een lichte tot matige noordoosten wind (4 tot 8 knopen) werden er in totaal 8 races gezeild. Thibaud en Thomas namen vanaf het begin de leiding en voerden het klassement aan. Pol en Bloeme wisten twee van de acht races te winnen en eindigden op de tweede plek overall, Tobias en Ties derde.
De zeilomstandigheden waren meer dan prima. Maar het zomerse weer maakte het de zeilers niet gemakkelijk. 's Middags was het een komen en gaan van talloze boten. Sommigen toerden dwars door het wedstrijdveld heen.

Dank aan de KWV de Kaag voor de gastvrijheid en het fantastisch wedstrijdcomité. Dank aan de Kaagsocieteit voor de perfecte "Zondagse Blauwe Hap". Misschien een nieuwe traditie geboren?

 

De volledige uitslag kunt u hier lezen: Easter Regatta 2019, KWV De Kaag