Let op. Er is een en ander veranderd bij het Watersportverbond.
Er zijn wijziging doorgevoerd met betrekking tot de wedstrijd en bemanningslicenties en meetbrieven / certificaten.

Uit de emails zoals zijn verzonden door het watersportverbond aan de leden en zoals jullie deze hebben ontvangen.

Beste ...., 

Je ontvangt deze mail omdat je volgens onze administratie een wedstrijdlicentie zeilen hebt en we je graag meer willen vertellen over je licentie in 2020. Er zijn namelijk een paar wijzigingen:

 • De wedstrijdlicentie wordt vanaf volgend jaar niet meer automatisch verlengd. Vanaf 2020 kun je jouw eigen Wedstrijdlicentie snel en eenvoudig online aanvragen via Mijnwatersportverbond.nl.
 • Je wedstrijdlicentie vind je voortaan online als je inlogt op Mijnwatersportverbond.nl onder 'Wedstrijddocumentatie'. Deze wordt niet meer met de post toegestuurd.

Goed nieuws: 'Snelle aanvragers' krijgen korting op hun licentie
Bestel je de licentie voor 31 januari 2020 dan profiteer je van 15% korting!
De prijzen per kalenderjaar zijn in 2020:  

 • Tot en met 26 jaar (was 20 jaar): €22,80 (of €19,40 met korting)
 • Vanaf 27 jaar: €41,40 (of €35,20 met korting)

Wees er dus snel bij en bestel vandaag nog HIER jouw licentie voor 2020!

Tot slot is het goed om te weten dat:

 • om een Wedstrijdlicentie aan te schaffen, je geen lid hoeft te zijn van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Ben je de 'Verantwoordelijke Persoon' aan boord, dan ben je wel verplicht om lid te zijn bij een aangesloten vereniging.   
 • met de opbrengsten van de licenties het Watersportverbond de wedstrijdsport kan faciliteren met o.a. regelgeving, opleidingen, wimpels en medailles voor NK's en officials/vrijwilligers. Zonder inkomsten dus geen wedstrijden en begeleiding!
 • het uitgeven van licenties ervoor zorgt dat alle wedstrijdzeilers akkoord gaan met de wedstrijdreglementen en er daardoor op een zo eerlijk en sportieve wijze wedstrijden plaats kunnen vinden.
 • het Watersportverbond samenwerkt met de wedstrijd organiserende verenigingen om controle op de licentie- en lidmaatschapsverplichtingen in 2020 structureel te handhaven.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Afdeling Wedstrijdsport via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  
 
 
Met vriendelijke groet,

Watersportverbond
Afdeling Wedstrijdsport


En voor de certificates:


Beste ....,

Je ontvangt deze mail omdat je volgens onze administratie een of meerdere  certificaten (meetbrieven) bij ons hebt.

Goed nieuws! Vanaf 2020 vervallen de jaarlijkse verlengingskosten voor een eenheidsklasse certificaat
Volgens de geldende klassenvoorschriften is dit niet meer nodig. Je hoeft enkel nog te betalen wanneer je een nieuw eenheidsklasse certificaat (meetbrief) aanvraagt. Deze aanvraag doe je na aanschaf van, of na een wijziging aan de boot. (Indien noodzakelijk volgens de klassenvoorschriften.)

Heb je momenteel een eenheidsklasse certificaat? Dan hebben we deze alvast voor je verlengd voor 2020. Dit kun je controleren in Mijnwatersportverbond onder 'Wedstrijddocumentatie'. 

Goed om te weten:

 • Als je je boot onlangs hebt verkocht of in de nabije toekomst verkoopt, dan kun je dat doorgeven via Mijnwatersportverbond onder  'Wedstrijddocumentatie'. De nieuwe eigenaar van de boot kan vervolgens bij het Watersportverbond een eigen certificaat (meetbrief) aanvragen.
 • Zorg dat jouw persoonsgegevens actueel zijn in Mijnwatersportverbond. Op basis van deze gegevens versturen wij o.a. een uitnodiging voor een Technische Vergadering van Certificaathouders en informeren wij je over belangrijke wijzigingen.
 • Heb je problemen met inloggen bij Mijnwatersportverbond? Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen je verder.  

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met Arend van Bergeijk, afdeling Wedstrijdsport, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-28567828.  

Met vriendelijke groet,

Watersportverbond
Afdeling Wedstrijdsport