Voor zeilers die wedstrijden willen zeilen is een wedstrijdkalender samengesteld met zowel lokale als landelijke wedstrijden. De wedstrijdzeilers worden begeleid en getraind door de klassetrainers van de DCCA. De gevorderde wedstrijdzeilers worden bovendien intensief begeleid met een eigen trainingsprogramma. Zo kent de klasse door de DCCA georganiseerde klassetrainingen en selectietrainingen, onder leiding van een eigen klassecoach.

Omdat de Cadetklasse ook internationaal (World Sailing) erkend is biedt zij jonge zeilers tevens de mogelijkheid deel te nemen aan internationale wedstrijden waaronder een Europees Kampioenschap (EK) en een Wereldkampioenschap (WK) met gemiddeld zo’n 15 deelnemende landen.

Gedurende het jaar kunnen de wedstrijdzeilers zich kwalificeren voor de Nederlandse Selectie. De selectie bestaat uit de zeven beste teams in het land en wordt officieel door het Watersportverbond namens Nederland uitgezonden naar een WK. Ook als je niet in de selectie zeilt kan je meedoen aan een WK, maar in dat geval start je in een aparte vloot.

De verschillende (wedstrijd-)locaties, maar ook de sites van de wedstrijdorganisaties zijn te vinden op de Kalender